Usein kysytyt kysymykset

Milloin valokuvaus kannattaa varata?

Odotusajan valokuvaus sujuu parhaiten, kun odottava äiti on 30-34 viikolla raskaana. Valokuvaus kestää 1,5 tuntia. Kuvaus voi tapahtua missä tahansa. Sinä päätät kuvaammeko ulkona tai studiossa? Kaikki ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköpostitse. Varauksen jälkeen saat ohjeet miten valmistautua valokuvaukseen. Odotusajan kuvaus kannattaa varata jo useamman kuukauden ennen valokuvauksen aikaa.

Vastasyntyneen vauvan valokuvaus kannattaa varata jo useampi kuukausi ennen laskettua aikaa. Vauvan synnyttyä sovitaan sitten tarkka kuvausaika. Kuvaus sujuu parhaiten, kun vauva on 7-14 päivän ikäinen. Valokuvaus kestää 2-4 tuntia (riippuen valitusta kuvauspaketista), jossa on varattu äidille aikaa syöttää vauvaa. Asiakas voi valita otetaanko kuvat studiossa tai kotona. Kaikki ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköpostitse.

Perheiden ja lasten valokuvaus toteutetaan ulkona tai studiossa ja se kestää 1,5 tuntia. Ota mukaasi parhaat lelusi, eläinlemmikit sekä harrastusvälineesi ja tervetuloa lapsiystävälliseen studiooni. Lasten sekä perheen valokuvaus kannattaa varata noin kuukausi ennen valokuvauksen aikaa. Kaikki ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköpostitse.

Milloin kuvaus maksetaan?

Laskutus hoidetaan sähköpostitse neljäntoista päivän maksuajalla, kun kuvaus on toteutettu ja mahdollisten lisäkuvien ja -tuotteiden määrästä on sovittu.

Missä studio sijaitsee?

Studio sijaitsee Jyväskylän keskustan läheisyydessä, Puutarhakadulla katutasolla, mutta valokuvaus voidaan toteuttaa missä tahansa erikseen sovittaessa.

Saako asiakas julkaista ja jakaa kuvia Internetissä?

Korkearesoluutioisten digikuvien (300 ppi) lisäksi asiakas saa itselleen myös Internetiin sekä sosiaaliseen mediaan soveltuvat kuvatiedostot (72 ppi), jotka on varustettu MP logolla. Ainoastaan MP logolla varustettuja kuvia saa julkaista ja jakaa. Julkaisu on sallittu vain henkilökohtaisissa, ei-kaupallisissa tarkoituksissa esimerkiksi blogissa tai Facebook -sivustossa. Ilman logoa oleviin kuviin ei ole julkaisulupaa, ellei valokuvaajan kanssa kirjallisesti toisin sovita.
Kiitos, että kunnioitat valokuvaajan tekijänoikeuksia!

Saako asiakas kuvien tekijänoikeudet?

Valokuvaaja säilyttää tekijänoikeudet, mutta asiakas saa ostamiinsa kuviin käyttöoikeuden, eli oikeuden teettää kuvista valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön. Asiakas ei saa antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia, myyntiä tai julkaisua varten.
Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia portfoliossaan ja markkinoinnissaan, valokuvanäyttelyissä ja -kilpailuissa, mikäli näin on sovittu asiakkaan kanssa.

Saako asiakas tuoda studioon oman kameran ja kuvata kuvauksen aikana?

Asiakas ei saa kuvata studiossa omalla kameralla kuvauksen aikana. Kiitos että kunnioitatte työtäni ja jätätte kuvauksen studion tiloissa vain valokuvaajalle.