Usein kysytyt kysymykset

Milloin valokuvaus kannattaa varata?

Odotusajan valokuvaus sujuu parhaiten, kun odottava äiti on 30-34 viikolla raskaana. Odotusajan valokuvaus kestää yhden tunnin, joka voidaan toteuttaa missä tahansa – sinä päätät, kuvaammeko ulkona tai studiossa. Varauksen jälkeen saat sähköpostitse ohjeet, miten valmistautua valokuvaukseen. Odotusajan kuvaus kannattaa varata jo useamman kuukauden ennen valokuvauksen aikaa.

Vastasyntyneen vauvan valokuvaus kannattaa varata alustavasti jo vähintään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Vauvan synnyttyä sovitaan sitten tarkka kuvausaika-/päivä. Kuvaus sujuu parhaiten, kun vauva on 7-14 päivän ikäinen, silloin vauvaa nukuttaa huomattavasti enemmän ja vauvassa on vielä nähtävissä vastasyntyneen piirteitä.

Onko studiossa rekvisiittaa?

Studiossa on käytettävissä erilaista rekvisiittaa, taustoja, kapaloja, pienistä neulotuista housuista pipoihin vastasyntyneen valokuvaukseen. Lapsikuvaukseen löytyy puisia sekä metallisia koreja, tuoleja, nalleja, puuleluja, lampaan patja, jne. Omaa rekvisiittaa saa myös toki tuoda mukana ja käyttää.

Miten valmistaudun valokuvaukseen?

Mieti jo etukäteen minkälaisia kuvia toivot itse lapsistasi.
Yrittäkää olla stressaamatta kuvausta liikaa. Tule rentoutuneena ja iloisena – studiolla voit olla rennosti, aivan kuten kotona. Parhaat kuvat ja hymyt saamme, kun lapsi on oma itsensä.
Pyri siihen, että lapsi on nukkunut hyvät unet ja syönyt ennen saapumista. Hyvin levänneenä ja syöneenä lapsi jaksaa keskittyä paljon kauemmin.
Mukaan kannattaa varata evästä ja juotavaa (studion läheisyydessä n. 200m on myös ruokakauppa).

Miten pukeudutaan valokuvaukseen?

Voit valita valokuvaukseen omaan tyyliin sopivat vaatteet. Laita yksiväriset vaatteet ilman suuria kuvioita tai logoja. Vaatteita voi toki vaihtaa kuvauksen aikana.

Onko raskausmekkoja saatavilla/vuokrattavissa raskausajan valokuvaukseen?

Studiossa löytyy erilaisia raskausmekkoja, joita voi käyttää kuvauksen aikana.

Onko mahdollista tilata kuvia tulostettuna tai kehystettyinä?

Kuvia voi myös tilata tulostettuna. Valikoimastani löytyy korkealaatuisia albumeja, julistetauluja, canvas tauluja sekä Fine Art printtejä.

Miten voin peruuttaa valokuvauksen?

Aina saattaa tulla yllätyksiä, varauksen voit peruuttaa ilmaiseksi viimeistään kolme päivää ennen kuvausta, jonka jälkeen tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50EUR peruutusmaksu (poislukien sairastapaus). Peruutuksen voit tarvittaessa tehdä helposti joko varausjärjestelmästä saamasi peruutuslinkin avulla, sähköpostitse/soittamalla.

Milloin kuvaus maksetaan?

Valokuvauksen maksu hoidetaan laskutuksella sähköpostitse neljäntoista päivän maksuajalla, kun kuvaus on toteutettu sekä mahdollisista lisätuotteiden tilauksesta sovittu. Voit myös maksaa vaihtoehtoisesti pankkikortilla, sekä Mobile-/Apple-/GooglePay:llä välittömästi heti kuvauksen jälkeen.

Missä studio sijaitsee?

Studio sijaitsee n. 8km Jyväskylän keskustasta etelään, Keljonkankaalla Liikuntakeskus Linean yhteydessä, rakennuksen toisessa kerroksessa, mutta valokuvaus voidaan toteuttaa missä tahansa erikseen sovittaessa. Voit pysäköidä auton suoraan rakennuksen eteen, jossa on lähes aina tilaa.

Saako asiakas julkaista ja jakaa kuvia internetissä?

Korkearesoluutioisten digikuvien (300 ppi) lisäksi asiakas saa itselleen myös internetiin sekä sosiaaliseen mediaan soveltuvat kuvatiedostot (72 ppi), jotka on varustettu MP logolla. Ainoastaan MP logolla varustettuja kuvia saa julkaista ja jakaa. Julkaisu on sallittu vain henkilökohtaisissa, ei-kaupallisissa tarkoituksissa esimerkiksi blogissa tai Facebook -sivustossa. Ilman logoa oleviin kuviin ei ole julkaisulupaa, ellei valokuvaajan kanssa kirjallisesti toisin sovita.
Kiitos, että kunnioitat valokuvaajan tekijänoikeuksia!

Saako asiakas kuvien tekijänoikeudet?

Valokuvaaja säilyttää tekijänoikeudet, mutta asiakas saa ostamiinsa kuviin käyttöoikeuden, eli oikeuden teettää kuvista valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön. Asiakas ei saa antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia, myyntiä tai julkaisua varten.
Kuvaajalla on oikeus käyttää valittuja kuvia portfoliossaan, markkinoinnissaan, valokuvanäyttelyissä ja -kilpailuissa, vain mikäli näin on erikseen sovittu asiakkaan kanssa.

Saako asiakas tuoda studioon oman kameran ja kuvata kuvauksen aikana?

Asiakas ei saa kuvata studiossa omalla kameralla kuvauksen aikana. Kiitos että kunnioitat työtäni ja jätät kuvauksen studion tiloissa vain valokuvaajalle.

Saako asiakas koevedosgallerian kuvia itselleen?

Koevedoskuvia asiakas ei saa itselle ladattavaksi, ne on vain käsiteltäväksi valittavien lopputuotteiden valintaa varten. Koevedoskuvia ei saa käyttää, eikä koevedoksista saa ottaa kuvakaappauksia.

Mistä voin tarkistaa valokuvauspalvelun voimassa olevat sopimusehdot?

Madlen Photographyn yleiset sopimusehdot löytyvät täältä.