Valokuvauspalvelujen yleiset sopimusehdot

Alla esitetyt yleiset ehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa, ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu.

KUVAUKSEN HINTA JA PALVELUN SISÄLTÖ

Ilmoitetut hinnat sisältävät alv 24%. Yksittäiset jälkikäsitellyt lisäkuvat 21 eur/kpl. Mikäli kuvaus tapahtuu yli 15 km studiolta, veloitetaan kilometrikorvaus 0,53 euroa/km.
Valokuvauksen hintaan sisältyy 2kpl 13x18cm Fine Art tulosteita (poislukien Tähtihetki-valokuvaus).
• Web-resoluution (internetlaatu) kuvatiedostosta ei voi teettää fyysisiä valokuvatuotteita. Kuvatiedoston resoluutio pitkältä sivulta on 1200 pikseliä.
• Painolaatuisen digitaalikuvan resoluutio riittää n. 40cm leveään korkealaatuiseen printtiin.

TEKIJÄNOIKEUDET JA KÄYTTÖOIKEUDET

Valokuvaaja säilyttää tekijänoikeudet, mutta asiakas saa ostamiinsa kuviin käyttöoikeuden, eli oikeuden teettää kuvista valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön.
Asiakas ei saa antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia, myyntiä tai julkaisua varten.
Kuvaajalla on oikeus käyttää valittuja kuvia portfoliossaan, markkinoinnissaan, valokuvanäyttelyissä ja -kilpailuissa, vain mikäli näin on erikseen sovittu asiakkaan kanssa.
Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien julkisessa kaytössä.

VALOKUVIEN TYYLI, KATTAVUUS JA MAHDOLLINEN TUHOUTUMINEN

Asiakas on nähnyt valokuvaajan aiempia töitä, mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti.
Valokuvaaja on velvollinen huolehtimaan kuvien huolellisesta varmuuskopioinnista. Varmuuskopiointivelvollisuus päättyy 6kk kuvaustapahtuman jälkeen.

VALOKUVIEN TOIMITUS JA KOEVEDOKSET

Asiakas saa koevedokset viikon sisällä kuvauksesta galleriaan nähtäväksi ja valittavaksi. Koevedoskuvia ei saa käyttää, eikä koevedoksista saa ottaa kuvakaappauksia. Koevedoskuvia asiakas ei saa itselle ladattavaksi, ne on vain käsiteltäväksi valittavien lopputuotteiden valintaa varten.
Valokuvaaja käsittelee asiakkaan valitsemat vedokset huolella, oman tyylinsä mukaisesti. Valmiit kuvat asiakkaalle toimitetaan 1-4 viikon kuluessa vedoksien valinnasta. Kuvauspalvelulasku lähetetään valokuvaukseen jälkeen. Valokuvat toimitetaan kahdessa eri resoluutiossa asiakkaalle; täys- ja Internetresoluutiossa JPEG (300ppi, SRGB)
• täysresoluutio (kuvatulosteisiin ja -tuotteisiin)
• internetresoluutio (Facebook, Instagram, sähköposti jne.)
Asiakas saa kuvansa nettigalleriaan ladattavaksi (ellei toisin sopimuksessa sovita). Ohjeet lataukseen tulevat erillisessä sähköpostissa.

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakkaan vastuulla on taata valokuvaajalle työrauha ja toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa etukäteen sovitulla tavalla siten, että onnistuneen valokuvauksen edellytykset täyttyvät. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa toimitettujen kuvien laadusta.